Web Analytics Made Easy - Statcounter

حسن روشن ستاره اسبق فوتبال ایران می‌گوید حرف‌هایی که از او در مورد همایون بهزادی منتشر شده صحت ندارد و اصلا او چیز دیگری گفته است..

خبرگزاری فوتبال ایران پارس فوتبال دات کام :

به بهانه گل زیبای حسن روشن ستاره سابق تیم ملی و باشگاه استقلال به لهستان با او تماس گرفتیم تا هم در این مورد با او صحبت کنیم و هم در مورد حواشی‌ای که طی چند روز اخیر در مورد حرف‌های او در رابطه با یکی از بازیکنان سابق پرسپولیس به وجود آمده است، از او بپرسیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این مصاحبه در رابطه با دلایل ناکامی چندباره تیم امید اینبار با حمید استیلی نیز صحبت کردیم که می‌توانید حرف‌های جالب ما را با حسن روشن ستاره فوتبال ایران در المپیک ۱۹۷۶ مونترال و جام جهانی ۱۹۷۸ آرژانتین در ادامه بخوانید.

*تیم ملی امید ایران با یک کار تیمی فوق العاده به لهستان توسط شما گل زد. گلی که با دو ضرب به توپ و به زیبایی از پشت محوطه جریمه پس از پاس کاری‌های متعدد به دست آمد در مورد این تیم و آن گل توضیح می‌دهید.

حسن روشن:

– آن تیم به نظرم بهترین ملی ایران بود. من هم برخلاف جام جهانی ۱۹۷۸ که زانویم خراب بود، وضعیت خوبی داشتم. در جام جهانی خوب بازی نکردم، ولی در این مسابقت خوب بودم و خوب بازی کردم. تیم ما هم خیلی خوب بود. لهستان هم قهرمان المپیک و سوم جهان بود. من از این طرف و ژارماخ هم آنطرف. خوشبختانه هر دو بازیکن هم رکورد زدیم و هم در جام جهانی و هم در المپیک گلزنی کرده ایم.

*شما در رخشان‌ترین دوره فوتبال ایران بازی می‌کردید و آخرین حضور ما در المپیک هم به دوره شما باز می‌گردد. به نظرشما چرا ما دیگر نتوانسته ایم پس از نیم قرن به المپیک برسیم؟

حسن روشن:

اولین مشکل این است که نمی‌آییم کار‌هایی که قبلا در ایران انجام می‌شد را تکرار کنیم و الان در کره و ژاپن این کار‌ها انجام می‌شود. یعنی اینکه در تیم جوانان سرمایه گذاری کنیم و سپس همان تیم را به امید‌ها بفرستیم و بعد تیم ملی بزرگسالان. کاری که در دوره ما انجام می‌شد. اینجا دو ماه مانده به مسابقات بازیکنان را دور هم جمع می‌کنند تا به المپیک برویم؛ البته در آخرین دوره اینطور نبود و من در جریان بودم و با استیلی صحبت می‌کردم، ولی این تیم ۲ سال قبل قرار بود در کمپ تیم ملی تمرین کند، ولی آقای کی روش نگذاشت! من همان زمان به استیلی گفتم که این تیم به المپیک نمی‌رود. کمپ تیم ملی که فقط برای تیم ملی بزرگسالان نیست. این تیم امید از نظر فردی تیم خوبی بود. اردوها، ولی کم بود. خب وقتی جوان این امکان را پیدا کند که در کمپ اصلی تیم ملی بازی و تمرین کند، انگیزه پیدا می‌کند من خودم جوان بوده ام و این را می‌فهمم. ما وقتی جوان بودیم و می‌خواستیم در ورزشگاه آزادی تمرین کنیم، شب از هیجان خوابمان نمی‌برد. حالا وقتی به این جوانان اجازه ندادند که در کمپ تیم ملی بازی کنند، شوکه می‌شوند و انگیزه اشان را از دست می‌دهند.

به اکبر محمدی در برنامه زنده ایراد گرفتم

حسن روشن ادامه داد:

این تیم فردی خوب بود؛ من بازی‌های این تیم را هم ندیدم، ولی با آقای محمدی در یک برنامه زنده بودیم و به ایشان ایراد گرفتم که ایشان هم عضو کمیته فنی بود و هم دستیار استیلی! ایشان گفتند مشکل این بود که دقیقا روی کسانی که حساب باز کرده بودیم، خوب بازی نکردند. درست هم همین است. فوتبال که کشتی نیست و باید با بازیکنان با هم کار کنند و از هم درک داشته باشند. اگر این‌ها هم را درک نکنند، نمی‌شود. آن زمان پروین می‌دانست که من برای گل زدن به تیر یک می‌روم یا تیر دوم و از هم شناخت خیلی خوبی داشتیم و چشم بسته همدیگر را پیدا می‌کردیم.

تیم ۱۹۷۶ چند سال دست نخورده بود

حسن روشن در ادامه با اشاره به تیم سال ۱۹۷۸ اضافه کرد:

تیم ما چند سال بود که دست نخورده بود. در اردو‌ها کنار هم بودیم. گفتم این تیم از نظر فردی خوب بود، اما آقای محمدی و استیلی گفتند درست همان‌هایی که ما روی آن‌ها حساب کرده بودیم، جواب ندادند. اگر می‌خواهیم نتیجه بگیریم، باید با برنامه کار کنیم. سال ۲۰۱۱ لیگ را تعطیل کردند و رحمتی را بردند که قهرمان مسابقات امید‌ها بشوند. ژاپن، ولی تیم جوانانش را برد و ما را هم یک هیچ بردند و همان تیم هم به المپیک ۲۰۱۲ لندن رفت و با کره جنوبی در نیمه نهایی بازی کرد. حالا ژاپنی‌ها از سال ۲۰۰۰ این برنامه ریزی را برای موفقیت فوتبالشان انجام داده اند و ما سال ۱۹۷۰ میلادی این کار را می‌کردیم. شالوده تمام تیم‌های ملی ما در آن زمان که به المپیک رفت، قهرمان جام ملت‌ها شد و به جام جهانی هم رفت، همان تیم بود. ما تا سال ۱۳۵۷ قهرمان مطلق جوانان آسیا بودیم و ستاره‌های زیادی ازآقای کاشانی گرفته تا آقای آشتیانی و … مدام به تیم تزریق می‌شدند. یکی از اشتباهات کی روش این بود که همه تیم ملی را بازیکنان لژیونر کرده بود، ولی در جام جهانی روسیه خودش دید که بازیکنانی خوب بازی کردند که در لیگ ما بازی می‌کردند و این در شرایطی بود که او می‌گفت لیگ ایران به درد نمی‌خورد و مرده است.

*پس با این اوصاف شما معتقدید که مشکل اصلی ناکامی ما مدیریت ضعیف و عدم برنامه ریزی درست است؟

حسن روشن:

بله مدیریت و برنامه ریزی غلط. همه تیم‌های ملی‌های دنیا تقویم و برنامه دارند و رقیبان ما در آسیا همین الان تا جام جهانی ۲۰۲۶ را هم برنامه ریزی کرده اند. فقط ما هستیم که یکهویی کار می‌کنیم. تیم ملی الان بعد از آقای کی روش از صفر کند، ولی در زمان ما اینطور نبود و زمانی که با اوفارل قهرمان آسیا شدیم، آقای مهاجرانی ۲ سال دستیارش بود و بعد از او مربی تیم ملی شد. این یعنی آقای اوفارل برای ما چیز‌هایی گذاشت، ولی آقای کی روش چیزی نگذاشت. در مدتی که او بود یک تیم قوی نیامد با ایران بازی کند، چون پاداش می‌گرفت برای هر برد.. اگر ۱۰ بازیکن هم لژیونر شده اند مثل پورعلی گنجی، مربیان ایرانی مثل منصوریان زحمتش را کشیده اند، ولی ایشان هیچ ایرانی‌ای را قبول نکرد تا کنارش باشد و کارش را بعد از او ادامه دهد. برخوردش با تیم ملی جوانان و امید هم درست نبود.

کمیته فنی فدراسیون باید قوی باشد که ما متاسفانه نداریم

حسن روشن سپس با اشاره به تیم ملی امید گفت:

این تیم امید الان می‌تواند آینده تیم ملی باشند. این برنامه باید از کمیته فنی قوی‌ای نشات بگیرد که متاسفانه ما نداریم. آقای محمدی دکترای این کار را دارد و جوان هم هست. آقای معینی و محصص خوب هستند، ولی اگر دو نفر جوان‌تر و با رزومه ترو از بازیکنان تیم ملی در کمیته فنی بودند، کی روش مجبور می‌شد به آن‌ها پاسخ بدهد. همان کاری که ما در دهه ۷۰ میلادی می‌کردیم، قطری‌ها الان می‌کنند و دیدید که با سانچز که در رده‌های مختلف این تیم کار کرده، قهرمان آسیا هم شدند؛ در حالی که ما قبلا این کار را با آقای مهاجرانی کرده بودیم.

*این روز‌ها که فوتبال تعطیل شده، بحث در مورد بهترین تیم تاریخ فوتبال ایران و همینطور بهترین بازیکن تاریخ فوتبال ایران داغ شده. به عنوان مثال آقای مهدی کیا معتقد بودند که کریمی بهترین بازیکن تاریخ ایران است، ولی آقای عربشاهی موافق حرف‌های او نبودند. نظر شما در این رابطه چیست؟

حسن روشن:

آقای مهدوی کیا که بسیار فوتبالیست خوبی بودند، ولی باید به نظر بزرگتر‌ها هم احترام گذاشت. من معتقدم تیمی که در المپیک ۱۹۷۶ حضور داشت، بهترین تیم ملی ایران در تاریخ بوده است.

*نظر شما در مورد بهترین بازیکن تاریخ فوتبال ایران چیست و چه کسی را به عنوان بهترین بازیکن انتخاب می‌کنید. البته با در نظر گرفتن اینکه خود شما و نسلی که در آن فوتبال بازی می‌کردید، بهترین‌های تاریخ بودند…

حسن روشن:

این یک مقدار سخت است. بعضی‌ها خب دیگر حضور ندارند و از دنیا رفته اند. نمی‌توان شخص خاصی را در نظر گرفت. ولی آن تیم سال ۱۹۷۶ تیمی بود که درک خیلی خوبی از هم داشتیم؛ با هم حمله می‌کردیم و با هم برمی گشتیم و به این دلیل است که می‌گویم این تیم بهتر از تیم‌های دیگر بود. شاید تیم سال ۱۹۹۸ از نظر فردی بهتر بودند و بازیکنان خیلی خوبی بودند؛ البته حیف که نتیجه‌ای نگرفتند. نمی‌گویم قهرمانی. این‌ها هم تقصیر نداشتند، هر کدام از یکجا بودند، ولی آن تیمی که ما در ان بازی می‌کردیم سال‌ها در کنار هم بودیم و همدیگر را به طور کامل می‌شناختیم.

*پس نمی‌خواهید نظرتان را در مورد بهترین بازیکن تاریخ ایران بگویید (باخنده). یعنی منظورتان این است که بهترین بازیکن تاریخ ایران را باید از بین بازیکنان سال ۱۹۹۸ انتخاب کرد؟

حسن روشن:

آن‌ها تک به تک کارهایشان خیلی خوب بود، ولی تیمی ضعیف بودند. نمی‌توان در این مورد صحبت کرد. شما نمی‌توانید گلر انتخاب کنید در بین این دو نسل. پینگ پنگ یا کشتی نیست که بگوییم مثلا بهترین کشتی گیر فرنگی دنیا را ما داریم. فوتبال داستانش متفاوت‌تر است. می‌دانید که در آسیا یک مدت بود از ایرانی‌ها استفاده می‌کردند، ولی حالا نه و این نشان می‌دهد که سطح فوتبال ما پایین آمده است.

*آخرین سوال در مورد مصاحبه‌ای است که شما سال‌ها قبل به همراه همایون بهزادی در روزنامه کیهان ورزشی انجام دادید. آیا با توجه به حرف‌هایی که اخیرا از قول شما منتشر شده، آن مصاحبه و فضای دوستانه و صادقانه‌ای که در آن وجود داشته، دروغ بوده است؟

حسن روشن:

نه مشخص بود که آن فضا کاملا حقیقی بوده است و محیط هم خیلی خوب بود. منظورتان کدام حرف‌ها است؟

*اینکه شما در مصاحبه‌ای گفته اید که همایون بهزادی ساواکی بوده است..

حسن روشن:

 من اصلا همچنین مصاحبه‌ای نکردم. ما اصلا چه کاری داریم که چه کسی چه کاری می‌کرده است. من اصلا چنین صحبتی نکرده ام. من گفتم در آن زمان همه در استقلال بیکار بودند، ولی در پرسپولیس همه شغل داشتند. پرسپولیسی‌ها آن زمان همه دوستان من بودند و همین الان هم دوستان زیادی دارم و با آن‌ها در رفت و آمدم. دوست من بودند. روابطمان هم قبلا خیلی خوب بود و هم حالا. اصلا به من چه ربطی دارد…

حرف‌های پایانی حسن روشن …

حسن روشن:

ان‌شاالله کرونا تا نرفته بتواند یکی دو تا از این دلال‌های فوتبال را بکشد تا بفهمند دنیا همیشه اینطور نیست و پول تنها چیز مهم در این دنیا نیست …

منبع: پارس فوتبال

کلیدواژه: حسن روشن استقلال تیم ملی استقلال باشگاه استقلال تیم ملی حسن روشن بهترین بازیکن تاریخ فوتبال ایران خیلی خوب برنامه ریزی جام جهانی کمیته فنی خوب بازی حسن روشن تیم ملی آن زمان کی روش حرف ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت parsfootball.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس فوتبال» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۷۷۲۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ | اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد

همشهری آنلاین - مریم سرخوش: بروز عوارض نادر با تزریق واکسن آسترازنکا شامگاه دوشنبه (10 اردیبهشت 1403) مورد تایید شرکت سازنده آن هم قرار گرفت. عوارضی که پیشتر از سوی کشورهای مصرف‌کننده به ویژه‌ اروپایی‌ها مطرح و حتی در کوران واکسیناسیون جهانی علیه پاندمی کرونا، تزریق آن را متوقف هم کرده بودند. حالا شرکت آسترازنکا گفته که این واکسن می‌تواند باعث بروز عوارض نادر جانبی از جمله لختگی خون یا کاهش پلاکت‌های خونی (TTS) شود. آنها گفته‌اند که خطر مرگ ناشی از TTS با ترزیق واکسن آسترازنکا یک در یک میلیون نفر است.

این در حالی است که تقریبا 12درصد واکسن‌های وارداتی به ایران هم آسترازنکا بود، چیزی حدود 25 میلیون دوز، به همین دلیل یک نگرانی جدید از تزریق این واکسن در اذهان عمومی شکل گرفته. نگرانی‌ای که البته به گفته متخصصان تنها در صورت بروز عوارض در همان روزها و هفته‌های ابتدایی تزریق واکسن جدی است اما با گذشت دو سال از زمان تزریق و نبود علائم، دیگر خطری وجود ندارد.

به جز این نگرانی، پیگیری همشهری آنلاین از چند متخصص حوزه واکسن‌ها عیان‌کننده یک وضعیت عجیب دیگر هم هست، این‌که انتشار این خبر باعث شده که بسیاری از دریافت‌کنندگان آسترازنکا، اکنون سایر مشکلات جسمانی‌شان را هم با این واکسن مرتبط بدانند، اما کارشناسان حوزه سلامت می‌گویند که چنین چیزی مورد تایید نیست و در حال حاضر یک عارضه درباره این واکسن مورد تایید قرار گرفته؛ لختگی خون یا کاهش پلاکت‌های خونی. هر چند که فواید تزریق واکسن‌ها نسبت به عوارض آن آنقدر بالاست که در بحران پاندمی‌ها نادیده گرفته می‌شوند. صبج امروز هم بهرام عین‌اللهی، وزیر بهداشت در پاسخ به خبرنگاران درباره عوارض واکسن‌های کرونا گفته «واکسن‌ها از روش‌های مختلف تامین شد و از عمده‌ترین واکسن‌ها سینوفارم چینی بود که نزدیک به 155 میلیون دوز در کشور تزریق شد و کم‌عارضه‌ترین هم بود. کمیته واکسن هم عوارض را رصد می‌کند و حداقل ضایعات را در کشور داشتیم.»‌

اولین مرگ‌های آسترازنکایی

موج توقف تزریق واکسن‌های آسترازنکا در اروپا از اسفند 99 آغاز شد، ابتلا نروژ، ایسلند، بلغارستان، اتریش، هلند،‌ دانمارک و ایرلند و پس از آنها، فرانسه، آلمان و بریتانیا، استونیا، لیتوانی، لوکزامبورگ، رومانی و لاتویا دستور توقف واکسیناسیون با این واکسن را دادند.

همان زمان اتریشی‌ها از مرگ یک پرستار به دلیل اختلال انعقاد خون بعد از تزریق آسترازنکا خبر دادند، پس از آن هم مصرف‌کننده دیگری در این کشور دچار آمبولی ریه شد. همزمان در دانمارک هم یک مرگ و بروز خونریزی مغزی در بیمار دیگر ناشی از تزریق واکسن ثبت شد. مرگ‌هایی که به صورت موردی در دیگر کشورها هم گزارش می‌شد و توقف واکسیناسیون با آسترازنکا.

آکادمی علمی استرازنکا البته از همان زمان که بحث عوارض قلبی و مرگ‌های ناشی از ترزیق واکسن آسترازنکا مطرح شد، اعلام کرد خطر مرگ ناشی از TTS (ایجاد لخته خون و کاهش تعداد پلاکت‌های خون) یک در یک میلیون نفر است و خطر ریسک ابتلا به TTS هم در کل جهان کمتر از 30 در یک میلیون نفر.

این در حالی است که تا پاییز 1402 و بر اساس آمارهای جهانی ۱۳ میلیارد و ۲۷۰ میلیون و ۱۷۰ هزار و ۳۳۲ واکسن کرونا در کشورهای مختلف تزریق شده که بخش زیادی از آنها را سینوفارم چین و رتبه دوم هم به آسترازنکا تعلق دارد. البته آسترازنکا رتبه‌دار توزیع واکسن در کشورهای مختلف (185 کشور) است و پس از آن فایزر، مدرنا، جانسون‌جانسون و سینوفارم قرار دارند.

هشدار تزریق واکسن در ایران

در ایران هم در ماه‌های نخست شروع واکسیناسیون و ارزیابی‌های اولیه توصیه‌هایی به عدم تزریق واکسن آسترازنکا برای گروه‌های سنی خاص -افراد زیر 40 تا 50 سال به ویژه زنان مطرح شد. البته که با توجه به واردات قابل توجه واکسن چینی (سینوفارم) و بدقولی سازمان جهانی بهداشت در اعطای واکسن‌های سبد کووکس (عمده آنها واکسن‌ آسترازنکا بود) به ایران باعث شد که نزدیک به 70 درصد مردم ایران واکسن‌ چینی را تزریق کنند و آسترازنکا در رتبه دوم قرار بگیرد.

کیانوش جهانپور، سخنگوی سابق وزارت بهداشت در این باره به همشهری توضیح بیشتری می‌دهد و می‌گوید: شرکت آسترازنکا به بروز عوارض نادر جانبی از جمله لختگی خون یا کاهش پلاکت‌های خونی با تزریق این واکسن اشاره کرده که مساله جدیدی هم نیست. این موضوع در ماه‌های نخست شروع واکسیناسیون و ارزیابی‌های اولیه در برخی افراد به ویژه در گروه‌های سنی و جنسیتی خاص مطرح شد.

او ادامه می‌دهد: اساسا مجوز تلقیح این واکسن و سایر واکسن‌های کرونا در بدو امر تا ماه‌ها چه در بریتانیا چه اروپا و آمریکا، حتی سایر کشورها مجوز مصرف اضطراری بود که شرایط خود را دارد. همان زمان هم کمیته ملی وقت واکسیناسیون علیه کووید19 در ایران هشدارهایی به ویژه برای افراد زیر 40 سال را مطرح کرد. چون واکسن آسترازنکا به دلیل همین عوارض ولو نادر در همان ماه‌های نخست در کشورهای اروپایی نیز با فراز و نشیب‌هایی روبرو شد و در بسباری از کشورها برای گروه‌های سنی زیر 40 بعضا 50 سال هشدار داده شده بود.

آثار یک سیاست‌ اشتباه

جهانپور در این باره به یک سیاست‌گذاری اشتباه هم اشاره می‌کند و می‌گوید: فضای غبارآلود رسانه‌ای و تلاش برخی افراد برای وارونه‌نمایی موضوع، برخی سوء‌برداشت‌ها را در پی داشت. چنان که حتی برخی افراد را به سمت تزریق این واکسن در کشورهای همجوار با صرف هزینه بالا کشاند. از سوی دیگر برخی افراد برای این‌که آسترازنکا تقریبا در فهرست مورد تایید اغلب کشورها برای مسافرت قرار داشت، حتی در گروه‌های سنی زیر 50 یا 40 سال داوطلبانه و مصرانه مبادرت به تهیه این واکسن و تلقیح آن کردند.

او درباره میزان تزریق این واکسن در کشور هم بیان می‌کند: حدود 10درصد واکسن‌های تزریق شده در کشور به آسترازنکا تعلق داشت. مبدا این واکسن شرکت آسترازنکا در بریتانیا بود و به نوعی ابتدا تحت عنوان آکسفورد-آسترازنکا مشهور بود. در کشورهای مختلف بیش از یک میلیارد دوز از این واکسن تولید و ترزیق شده. کشورهای اروپای شرقی و جنوبی حتی جنوب شرقی آسیا هم این واکسن تولید کرده‌اند. سهمیه ایران از کووکس هم عمدتا آسترازنکا بود که محموله‌های آن از ایتالیا و مجارستان و ژاپن و کره‌جنوبی وارد ایران شد.

فواید واکسن‌ها را نمی‌توان نادیده گرفت

این پزشک تاکید می‌کند: نباید از نظر دور داشت که هر واکسنی می‌تواند، عوارضی جانبی داشته باشد اما در عین حال باید بپذیریم، همین واکسن‌ها بسیاری از اپیدمی‌های مزمن را نابود کرده‌اند، این عوارض نه چندان شایع، خاص این واکسن نبوده چنانکه در مورد واکسن آمریکایی جانسون و جانسون هم بروز عوارض بیشتری مطرح شد و این واکسن عملا در خود ایالات متحده محدود و متوقف شد. تبعا مجوز مصرف اضطراری در شرایط خاص و اضطراری پاندمی و همه‌گیری کرونا صادر شده و این قابل قیاس با وضعیت عادی یا مطالعات پسینی در مورد یک واکسن نیست.

جهانپور با بیان این که مقایسه میزان حفاظت ایجاد شده از این واکسن‌ها با عوارض احتمالی آن همچنان برای استفاده از این واکسن‌ها ولو مشروط، گریزناپذیر است و باید آن را با اطلاعات و یافته‌های آن زمان باید سنجید، ادامه می‌دهد: اما همین اطلاعات هم حکایت از آن داشت و دارد که اولا واکسن آسترازنکا و جانسون و جانسون به ویژه برای گروه‌های سنی زیر 40 سال پرعارضه‌تر از واکسن‌های ایرانی ارزیابی می‌شدند، چنانکه شواهد و یافته‌های بعدی واکسیناسیون با این واکسن و واکسن‌های ایرانی مانند کووایران برکت، پاستوکووک، فخرا، اسپایکوژن و... که با فناوری‌های متفاوتی تهیه شده بودند نشان از آن داشت و دارد که واکسن‌های ایرانی به مراتب کم عارضه‌تر و چه بسا با قبلیت مصون‌سازی بالاتری بودند.

او البته تاکید می‌کند که هنوز هم واکسن آسترازنکا به رغم عوارض جانبی نادر آن یکی از موثرترین واکسن‌ها در محافظت از جان میلیون‌ها نفر به‌شمار می‌رود و با توجه به گستره تولید و توزیع انبوه آن در 5قاره نقش موثری در مهار همه‌گیری کرونا در بسیاری از کشورها داشته است.

آسترازنکا رتبه‌دار توزیع واکسن در 185 کشور جهان است و پس از آن فایزر، مدرنا، جانسون و جانسون و سینوفارم قرار دارند نگران باشیم؟

جهانپور به یک نکته دیگر درباره بروز نگرانی در تزریق‌کنندگان این واکسن‌ها هم اشاره می‌کند و می‌گوید:‌ عمده عوارض نادر آسترازنکا محدود به ساعات، روزها و هفته‌های نزدیک به تلقیح بروز کرده و تقریبا برای عموم افرادی که دچار عوارض احتمالی نشده‌اند بعد از ماه‌ها و نزدیک دو سال از زمان تزریق جای نگرانی وجود ندارد. اگر کسی این واکسن را ترزیق کرده و طی ماه‌های گذشته عوارضی نداشته، انتظار بروز عوارض خاص نمی‌رود. معدود موارد عوارض که در ایران به ویژه در جوانان مشاهده شده هم مانع از آن نیست که کماکان این واکسن را واکسنی موفق در پیشگیری از کرونا و مقابله با کوید19 ندانیم.

البته به گفته این پزشک در حال حاضر واکسن‌های مؤثر، بروزرسانی شده و با عوارض کمتری مثل برکت پلاس در ایران داریم که می‌تواند رافع ایمن‌تر و مؤثرتری برای مشکلات بعدی و احتمالی ناشی از سویه‌های جدید کرونا داشته باشد. در عین اینکه باید این روند بروزرسانی و حمایت از استمرار توسعه و تحقیق واکسن‌های ایرانی کرونا حمایت شود و ادامه داشته باشد.

او درباره این که گفته می‌شود، برخی کشورها این واکسن را برای مردم خودشان استفاده نکردند و به ایران هدیه دادند هم می‌گوید: به هیچ عنوان درست نیست، آسترازنکا بعد از سینوفارم چین، دومین واکسنی بود که در بسیاری از کشورها تولید و مصرف شد. سایت‌های متعدد تولید این واکسن در کشورهای مختلف وجود داشت، از جمله ژاپن، کره جنوبی و حتی هند. در اروپا هم علاوه بر بریتانیا در کشورهایی از جمله ایتالیا، مجارستان و آلمان هم تولید این واکسن صورت گرفت. در آمریکای شمالی و لاتین هم به شدت مورد استفاده بود و آمار تزریق آن در هند هم بالا بود.

بیشتر بخوانید

حالا وقت پاسخ به ابهامات کروناست سکته‌های مغزی و قلبی این روزها به واکسن‌های کرونا ربط دارد؟ حذف ۲ واکسن کرونا در ایران خداحافظی با آسترازنکا در ایران

کد خبر 848793 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها واکسن آسترازنکا خبر مهم كرونا در ايران سازمان جهانی بهداشت واکسن کرونا

دیگر خبرها

  • بازسازی خانه‌های ویران شده در غزه ممکن است ۸۰ سال طول بکشد
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ | اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد
  • حسن روشن: نام باشگاه استقلال را نباید تغییر داد
  • واکنش آلومینیوم اراک به استقلالی یا پرسپولیسی شدن لیموچی: دلال‌ها آرامش تیم را برهم می‌زنند
  • انتقاد از تغییر نام استقلال
  • استقلال متعلق به تهران است اسمش تغییر کند به مردم برمی‌خورد/ لابد مسابقات را هم به بندر ماهشهر منتقل می‌کنند!
  • موج بالای مهاجرت پرستاران؛ عمانی‌ها ۶ برابر ایران حقوق می‌دهند | مقاومت عجیب با وجود کمبود پرستار!
  • انتخاب عجیب تراکتور برای بازی با استقلال | فقط ستاره پوستر؟
  • موج مهاجرت پرستاران؛ عمان ۶ برابر ایران حقوق می‌دهد
  • اتفاق عجیب در فوتبال ابران؛ ورثه سرمربی، شاکی جدید تیم شد!